VPS liian kova kotonaan

Rasmus Ötslingillä oli runsaasti töitä Fennia Areenalla, kun VPS prässäsi ja loi jatkuvaa painetta kohti porilaismaalia. Lopputulos 5-1 (3-0) ”Penkin puolelta” – Päävalmentaja Olli Orvasto...

”Penkin puolelta” – Päävalmentaja Olli Orvasto

Lähtökohdat otteluun olivat melko hyvät viime viikon pelillisesti hyvin sujuneen Ilves-ottelun jälkeen. Lisäksi saimme mukaan Samuli Virtasen ja muut sopimuksen tehneet pelaajat. Ottelun alku oli kuitenkin murheellinen ja parin henkilökohtaisen virheen jälkeen tulostaululla oli melko nopeasti 2-0 lukemat. Henkilökohtaisten virheiden taakse olisi helppo mennä, mutta loppulukemissa ei ole seliteltävää. VPS oli lauantaina parempi joukkue ja meille jäi rutkasti parannettavaa tuleviin Suomen Cupin otteluihin. Prässin ja puolustamisen on oltava parempaa sekä meidän tulee pystyä hallitsemaan palloa myös kovan paineen alla.

Ensimmäisellä jaksolla joukkueemme prässipeli ei toiminut ja VPS:n syöttömylly jauhoi siten, että jouduimme vetäytymään melko syvälle omalle alueelle. Se ja VPS:n korkea prässi jättivät meidän hyökkäyspelin melko heppoiseksi. Toisella jaksolla VPS jatkoi pallonhallintaa, mutta myös me saimme rakennettua muutaman vaarallisen tilanteen. Osoituksena tästä Tobias Laaksosen 3-1 kavennus toisen jakson alkupuolella. Edelleen hyökkäyspeli oli melko satunnaista, mutta puolustussuuntaan peli oli jo parempaa toisella jaksolla.

Viisi päästettyä maalia on paljon, eikä siihen voi olla tyytyväinen, mutta nämä kovat pelit antavat paljon oppia ja infoa matkallamme kohti Kakkosen sarjapelejä. Alkuviikosta analysoimme ottelun annin ja siirrämme keskittymisen sunnuntain Porin paikallispeliin. Hyvä harjoitusviikko takaa sen, että sunnuntaina nähdään taas askeleen valmiimpi ja parempi Jazz-miehistö. Positiivista ottelussa oli usean nuoren pelaajan debyytit edustusjoukkueen virallisissa otteluissa ja tietysti Tobias Laaksosen ensimmäinen maali.

”Viheriön puolelta” – Tobias Laaksonen
Nyt on kivat fiilikset kun pääsee pelaamaan edustusjoukkueessa ja heti pääsi myös maalin makuun. Kavennuksessamme SP pudotti pallon minulle 16 rajan tuntumaan ja aika huonolla laukauksellani saatiin vastustajan maalivahdin avustuksella sitten maali.

Tänään oltiin huonompia kuin edellisessä pelissä, vaikka vastustaja olikin yksi Suomen parhaista joukkueista. Jatkossa meidän pitää pystyä haastamaan hanakammin ja paremmin myös nämä kovemmat joukkueet.

”90+”
Kauden 2017 aikana on monella nuorella pelaajalla mahdollisuus avata maalitilinsä edustusjoukkueessa, ensimmäisenä sen teki Tobias Laaksonen.