Viikingit nujersi kotijoukkueen

FC Jazzin pelikengät jäivät toisella jaksolla pukuhuoneeseen ja avauspuoliskolla ei maalinteossa onnistuttu. Ottelussa kirjattiin kahdesti maalintekijäksi Mäkelä. Yleisön harmiksi tällä kertaa kumpaakaan...

FC Jazzin pelikengät jäivät toisella jaksolla pukuhuoneeseen ja avauspuoliskolla ei maalinteossa onnistuttu.

Ottelussa kirjattiin kahdesti maalintekijäksi Mäkelä. Yleisön harmiksi tällä kertaa kumpaakaan maalia ei tehnyt punaisten kaima, vaan Viikingien Max Mäkelä onnistui ottelun toisella jaksolla kahdesti maalinteossa. Viikinkien Mäkelä siirsi joukkueensa kauniilla puskumaalilla 0-2 johtoon, kun toista jaksoa oli pelattu 55 minuuttia ja ratkaisi pelin lopullisesti ottelun 76 minuutilla laukauksella, joka upposi tolpan kautta porilaismaaliin. Ottelun loppulukemat 0-4 Viikingit viimeisteli pelin lopussa porilaisten rangaistusalueen rajalla tapahtuneen huolimattoman pelaamisen jälkeen.

Viikinkien avausmaali syntyi ottelun 9 minuutilla, kun kulmapotkun jälkitilanteesta Jan Eklund sai laukoa pallon täysin rauhassa FC Jazzin maalin takanurkkaan. Ensimmäisellä jaksolla FC Jazzilla oli edellisen pelin tapaa runsaasti paikkoja tasoittaa ottelu ja harmittelipa joku katsomossa Iyam Friadayn kaatamisesta puhaltamatta jätettyä pilkkua. Viimeinen tarkkuus ratkaisupaikoissa jäi kuitenkin uupumaan monta kertaa ja hyvätkin maalipaikat saatiin tuhrattua. Vierasjoukkue Viikingit sen sijaan käytti ottelussaan luomat maalipaikat tehokkaasti hyväkseen ja onnistui melkein jokaisesta luomastaan paikasta maalinteossa.

Ottelun viimeisessä maalissa kuvastui tällä kertaa oikeastaan FC Jazzia läpiottelua vaivannut huolimaton pelaaminen ja harhasyöttöjen määrä ratkaisevissa paikoissa. Pelin edetessä kohti loppuaan kasvoi myös joukkueen tuska ja usko kääntää peli voitoksi, vaikka peli varsinkin ottelun avausjaksolla oli jopa kotijoukkueen hallinnassa.

Kotijoukkueen peliin toi valonpilkahduksia nuori Terry Ablade, joka väläytteli muutamaan kertaan nopeuttaan ja hyvää laukaisutekniikkaansa. Viikinkien Max Mäkelä teki kaksi kaunista maalia ja vierasjoukkueen peliä rakensi mallikkaasti keskikentällä Bob Diasonama.

Kotijoukkueen päävalmentaja Olli Orvasto uskoo syyskierroksen onnistumiseen,
- Eka jakso oli taas ihan ok. Meillä oli tolppa ja avopaikka, mutta yksi hyvä jakso ei vaan riitä. Toinen jakso oli sitten taas huono. Jäimme toisella jaksolla aivan telineisiin ja linjojen välit kasvoivat sekä muutenkin oltiin pelillisesti heikkoja. Me elämme nyt kovia aikoja, mutta luovuttamaan ei aleta. Peli täytyy saada kuosiin koko 90 minuutin ajaksi ja se tarkoittaa silloin myös pisteitä.

FC Jazzin kauden ensimmäinen sarjakierros tuotti seitsemän sarjapistettä ja säilymiseen on sarjassa neljä pistettä. Toinen sarjakierros käynnistyy FC Jazzin osalta 23.7, jolloin joukkue matkaa Käpylään.

FC Jazz palkitsee kauden lopussa eniten tähtiä keränneen pelaajan. Kaikissa joukkueen peleissä annetaan kahdelle pelaajalle tähtiä. Viikingit pelin tähdet: