Tasapeli Seinäjoella

FC Jazz ja Kerho 07 kohtasivat Wallsport Areenalla pelatussa ottelussa. Ottelu päättyi sopuisasti tasatulokseen 0-0. Kerho 07:n joukkue aloitti energisesti ja piti palloa hieman enemmän. FC Jazzille kuitenkin avautui...

FC Jazz ja Kerho 07 kohtasivat Wallsport Areenalla pelatussa ottelussa. Ottelu päättyi sopuisasti tasatulokseen 0-0.

Kerho 07:n joukkue aloitti energisesti ja piti palloa hieman enemmän. FC Jazzille kuitenkin avautui sivuvapaapotkusta mainio tilaisuus ottelun 5. minuutilla, mutta Aleksi Nurmisen pusku suuntautui ohi maalin.

Hienoisen Kerho 07 hallinnan jälkeen ottelu tasaantui varttitunnin jälkeen ja ottelua pelattiin tasaisissa merkeissä. FC Jazz rakenteli peliä alhaalla ja keskikentällä, mutta hyökkäyspeliinsä joukkue ei oikein löytänyt kombinaatioita ja murtautumismalleja.

Toiselle puoliajalle FC Jazz teki kaksi vaihtoa. Ilkka Santahuhta ja Samuli Virtanen juoksivat sisään ja kentältä tulivat pois Benjamin Tuovinen ja Tommi Lehto.

Santahuhta tuli keskikentälle ja Virtanen vasemmaksi laitahyökkääjäksi. Samalla Toni Junnila siirtyi kärkeen ja Sami Villanen siirtyi oikeaksi laitahyökkääjäksi.

FC Jazz otti heti tauon jälkeen hallinnan ottelusta ja pystyi parempaan pallokontrolliin. Ottelun 54. minuutilla Junnila vapautti Villasen läpiajoon, mutta Kerho 07:n hyvin pelannut maalivahti Jere Koponen pelasti tilanteen vastaantulollaan. Seuranneesta kulmasta Junnila pääsi puskemaan neljästä metristä, mutta hieman huonosta asennosta lähtenyt pusku suuntautui yli maalin.

FC Jazz jatkoi hallintaansa. 70. minuutilla Starck ja Virtanen sahasivat vasemman laidan puhki ja johtomaali oli lähellä. Seuranneesta kulmasta Nurminen puski tolppaan, mutta valitettavasti palloa ei saatu seuranneesta tilanteestakaan toimitettua verkon perukoille.

Ottelun 84. minuutilla Kerho 07 avasi nopealla pitkällä pallolla ja Kerho –hyökkääjä pääsi karkaamaan vastoin ottelun kulkua. Vastaan tullut FC Jazz- vahti Rasmus Östling joutui turvautumaan ns. professional fouliin ja seurauksena oikeutetusti punainen korttti. Maalille juoksi -99 syntynyt Eetu Lindfors ja debytoi edustusjoukkueessa.

Ottelun lopussa ei enää merkittäviä tapahtumia ollut ja näin päädyttiin 0-0 tasatulokseen, vaikka FC Jazz riittävästi loikin paikkoja maalin tekoon.

Päävalmentaja John Allen kiitteli koko joukkueen puolustamista.

- Puolustaminen oli hyvällä tasolla koko joukkueella. Kerho 07:lla oli yksi maalipaikka, jonka Östling torjui mallikkaasti. Kerho 07 hallitsi hieman ensimmäistä puoliaikaa, mutta toinen puoliaika oli selvästi meidän. Loimme 5-6 maalipaikkaa, joista 2-3 erittäin vaarallisia. Mutta vastustajan maalivahti piti pelin maalien muodossa tasaisena

- Harjoittelu jatkuu ja kausi on alussa. Vaikka tämä oli vasta harjoituskauden toinen peli, rupeaa fysiikkamme olemaan jo ihan mukavalla tasolla. Tänään nuoret pelaajat ja testissä olevat pelaajat saivat runsaasti peliaikaa ja sain heistä arvokasta tietoa kuten myös vastustajan pelaajista. Seuraavat kolme peliä ovat Porissa, mikä on hienoa. Tervetuloa seuraamaan otteluita, toivottaa Allen.

Kapteenina toiminut Toni Junnila oli täysin samoilla linjoilla Allenin kanssa.

- Hyvää puolustamista koko joukkueelta, paljon parempaa kuin viikko sitten. Vastustaja ei päässyt käytännössä lainkaan maalintekopaikoille. Maalipaikoissa meidän pitää olla päättäväisempiä tulevaisuudessa.

FC Jazzin seuraava ottelu on ensi lauantaina 31.1 Karhuhallissa klo 16.30, jossa ”vierasottelussa” vastaan asettuu MuSa.