Takaa ohi kotivoittoon

Tunteen draamakaari käytiin perinpohjin läpi, kun FC Jazz hiipi toisella jaksolla kauden ensimmäiseen voittoonsa. Paikan päälle saapuneet katsojat saivat vastinetta täydellä auringonpaisteella, kun kotijoukkue...

Tunteen draamakaari käytiin perinpohjin läpi, kun FC Jazz hiipi toisella jaksolla kauden ensimmäiseen voittoonsa. Paikan päälle saapuneet katsojat saivat vastinetta täydellä auringonpaisteella, kun kotijoukkue nousi kahden maalin tappioasemasta lisäajalla voittoon.

Samu-Petteri Mäkelä pelasi kauden parhaan pelinsä ja näytti kuuluvansa Kakkosen eliittipelaajiin. Mäkelä viimeisteli kaksi maalia ja syötti Juho Lehtosen nätisti tekemän voittomaalin.

Kahdella tähdellä palkittu Mäkelä oli tyytyväinen voittoon, mutta uskoo joukkueen pystyvän vieläkin parempaan,
- Alku ei taaskaan lupaillut hyvää ja oltiin 0-2 tappiolla. Väkisinkin epätoivo alkoi iskemään, mutta onneksi saatiin kavennus ja toivo pelin voittamisesta heräsi uudelleen. Toinen puoliaika otettiin vastaan ja kuin tyhjästä saatiin pilkku ja tasoitettua peli. Lisäajalla Juho vielä viimeisteli voittolukemat 3-2. Ei ole hienompaa tapaa voittaa peli ja tänään onni oli vihdoin meidän puolella. Pelillisesti meille jäi vieläkin parannettavaa, mutta loppujen lopuksi vain tuloksella on väliä ja tänään saatiin se kauan kaivattu avausvoitto tilille.

Ensimmäisen jakson parinkymmenen peliminuutin jälkeen vierasjoukkue SalPa siirtyi jo 0-2 johtoon kahdella hieman helpohkolla maalilla, joista ensimmäisen viimeisteli Eetu Leppänen keskialueen pallonmenetyksen jälkeen. Toisessa maalissa porilaisten puolustuspää ei onnistunut pallon toimittamisessa pois rangaistusalueelta ja Jaakko Oksasella oli helppo työ siirtää pallo tyhjään FC Jazz maaliin. SalPa rakenteli ensimmäisellä jaksolla peliä hyvin ja vierasjoukkueen johto oli ansaittu.

Toisen jakson alussa FC Jazz oli ajoittain kovassa pyörityksessä omalla alueellaan ja salolaisten kolmas maali oli lähempänä, kuin kotijoukkueen tasoitus. Vierasjoukkueesta esiintyivät edukseen keskikentän Lucas Gabrielsson ja Sunday Okodugha, jotka hallitsivat stadionilla keskialuetta.

FC Jazzin ensimmäisen jakson tärkeästä kavennuksesta vastasi Mäkelä, joka juoksi laidalta karkuun Joonas Meuran hyvän pitkän syötön seurauksena. Tasoitus syntyi ottelun 71 minuutilla, kun Martti Haukioja kaadettiin väärin ottein. Tuomitun rangaistuspotkun Mäkelä ampui oikeaan alanurkkaan. Reippaan kahdensadan katsojan ja vaihtopenkin riemu repesi, kun Juho Lehtonen teki voittomaalin maalintekijän varmuudella ottelun loppuhetkillä.

FC Jazzin päävalmentaja Olli Orvasto tuuletti näyttävästi joukkueen kanssa pelin päätyttyä ja voitto maistui makealle,
- Joukkue näytti luonnetta ja nousi 0-2 asemasta voittoon saakka. 90+3 minuutilla tuleva voittomaali on tietysti aina mahtavaa, mutta vaikean alkukauden jälkeen tuo tuntui entistäkin paremmalta. Pelillisesti esitys ei ollut kovinkaan kummoinen, mutta kolme pistettä oli tässä tilanteessa todella tärkeää. Tästä nautitaan nyt pienen pieni hetki, mutta työ jatkuu ja pisteitä metsästetään Espoosta jo keskiviikkona.

FC Jazz esitteli kentällä jälleen yhden nuoren junioripelaajansa, kun Eurasta kotoisin oleva 17-vuotias Tuukka Nurmi asteli kylmän viileästi ensimmäisen jakson lopulla loukkaantuneen Sami Liuhalan tilalle ja piti toisella jaksolla kotijoukkueen maalin puhtaana. Ottelu oli Tuukan ensimmäinen Kakkosessa.

FC Jazz palkitsee kauden lopussa eniten tähtiä keränneen pelaajan. Kaikissa joukkueen peleissä annetaan kahdelle pelaajalle tähtiä. SalPa pelin tähdet: