Ranskalaishyökkääjä Pierre Omanga FC Jazziin

FC Jazz ja ranskalaishyökkääjä Pierre Omanga (26) ovat solmineet kautta 2015 koskevan sopimuksen. Pariisissa syntynyt raamikas hyökkääjä (185 cm) on harjoitellut FC Jazzin mukana runsaan viikon verran. MLS -...

FC Jazz ja ranskalaishyökkääjä Pierre Omanga (26) ovat solmineet kautta 2015 koskevan sopimuksen. Pariisissa syntynyt raamikas hyökkääjä (185 cm) on harjoitellut FC Jazzin mukana runsaan viikon verran.

MLS -seura New England Revolution varasi Omangan tammikuussa 2014 ”Super Draftissa”  kolmannella kierroksella (50. varaus), mutta lopulliseen MLS –joukkueeseen Pierre ei aivan pystynyt murtautumaan.

Omanga on pelannut koko aikuisikänsä USA:ssa, mutta saanut nuorena jalkapallo-oppinsa Ranskassa. Omanga on tehnyt vahvan uran USA:n yliopistosarjoissa tehden maaleja lähes maali/ottelu keskiarvolla saaden lukuisia tunnustuksia ja valintoja esityksistään. Hänen viimeisin seuransa USA:ssa oli New England Revolutionin yhteistyöseura Rochester Rhinos (USL Pro).

Omanga tuo lisää syvyyttä ja kilpailua FC Jazzin aavistuksen kapeaan hyökkääjätilanteeseen. Tarvittaessa Omanga pystyy pelaamaan myös laitahyökkääjän roolissa tai ns. toisena hyökkääjä.  Hieman erityyppisenä pelaajana kuin nykyiset hyökkäävät pelaajat Omanga tuo myös lisää vaihtoehtoja valmennusjohdolle.

Omangalla on jo vahva näkemys Porista.

-Olen onnellinen että olen täällä ja olen innoissani uudesta mahdollisuudesta. Pori vaikuttaa olevan cool paikka! Olen monipuolinen ja taitava hyökkääjä. Haluan tehdä maaleja joka pelissä, mutta myös luoda maalipaikkoja muille pelaajille ja olla vastustajille uhka jokaisessa pelissä.

Pariisilaisella on kovat odotukset tulevalta kaudelta, sillä on näki jo joukkueen esityksen Turussa.

-Odotan hyvää kautta meiltä, ehkä jopa aivan kärkipaikoille jos kaikki asiat loksahtavat kohdilleen. Joukkueessa on hienoja pelaajia, laadukkaita ja oikean asenteen omaavia. Haluan antaa pelaamalla iloa katsojille, jotta he voivat olla ylpeitä ollessaan FC Jazzin kannattajia.

Omangan pelilupa-asiat saatiin nopeasti kuntoon ja pelaaja on pelikelpoinen lauantain vierasottelussa EIF:ä vastaan.