Puolivaloilla voittoon

FC Jazz kohtasi Keinonurmella aurinkoisessa säässä Pallo-Iirot. Ottelu päättyi FC Jazzin 4-1 (1-0) voittoon. Molemmat joukkueet pelasivat osittain nuorilla pelaajilla sekä testissä olevilla pelaajilla, joita...

FC Jazz kohtasi Keinonurmella aurinkoisessa säässä Pallo-Iirot. Ottelu päättyi FC Jazzin 4-1 (1-0) voittoon. Molemmat joukkueet pelasivat osittain nuorilla pelaajilla sekä testissä olevilla pelaajilla, joita parhaimmillaan kentällä oli yli puolet.

FC Jazz aloitti ottelun vahvalla hallinnalla ja ensimmäiset minuutit pallo olikin ainoastaan kotijoukkueen hallussa. Ottelu eteni FC Jazzin hallinnassa, vaikka paikoitellen hidastempoisessa ottelussa myös raumalaisilla oli oman hetkensä. Kotijoukkue oli siirtyä 25. minuutilla johtoon, kun Aleksi Nurmisen kulmapotkun jälkeinen pusku pelastettiin maaliviivalta.

FC Jazz siirtyi johtoon ottelun 40. minuutilla. Keskikentän Dodo Kouassi kuljetti ja syötti kärjessä aloittaneelle Waltteri Riihimäelle, joka antoi pallon mennä jalkojensa välistä. Takaa tullut Eetu Räisänen sijoitti pallon hyvällä kierteellä maalin takanurkkaan, joten FC Jazzin johtolukemissa siirryttiin puoliajalle.

Ensimmäinen puoliaika oli kokonaisuudessaan kotijoukkueelta sekava. Liikaa helppoja harhasyöttöjä sekä paikoitellen pallon liikuttelu oli liian hidasta.

Toiselle puoliajalle FC Jazz sai nostettua jonkun verran tempoa ja hallitsi edelleen ottelua. Pallo-Iirot kuitenkin tasoitti ottelun 63. minuutilla 1-1:een, kun löysä kierteinen pallo livahti Lauri Pirhosen sylistä ensin maaliviivalle ja siitä Santeri Matomäen toimesta maaliin.

FC Jazz kuitenkin kuittasi heti kahden minuutin jälkeen. Saloum Faal pääse laidasta juoksemaan ja Berat Grabovci viimeisteli volleylla alanurkkaan ja porilaiset 2-1 johtoon. Ja kaksi minuuttia tästä FC Jazz iski taas. Rangaistusalueella Eetu Setänen ryntäsi Ilkka Santahuhdan selkään ja päätuomari Petri Viljaselle ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin näyttää pilkkua. Santahuhta laukoi pilkun maalivahti Laaksosen ulottuville, mutta seurasi hyvin laukauksensa ja FC Jazz oli hetkessä 3-1 johdossa.

Porilaiset iskivät vielä kerran ottelun lopussa. Kouassi vippasi Faalin läpiajoon, joka kiersi maalivahdin ja sijoitti loppulukemat 4-1.

FC Jazz hallitsi kauttaaltaan ottelua. Kummankaan joukkueen pelitempo ei ottelussa noussut varmasti valmentajien toivomalle tasolle. Hyvästä tuloksesta huolimatta ottelusta jäi kotijoukkueelle vielä parannettavaakin tuleviin koitoksiin. Mutta voitto joka tapauksessa on aina mukava asia.

Päävalmentaja John Allenin mielestä parannettavaa jäi.

- Tulos ei kerro tänään ihan koko totuutta. Meillä jäi parannettavaa seuraaviin peleihin. Tempo ei ollut riittävällä tasolla, liikaa harhasyöttöjä ja perusvirheitä. Molemmilla joukkueilla oli paljon nuoria pelaajia, mutta se ei saa olla selitys.

- Olimme kokonaisuudessaan parempi joukkue, mutta en ollut tyytyväinen tapaan jolla pelasimme. Pelaajien pitää olla parempia otteluissa. Osallistuminen ei riitä, kertoo Allen.

FC Jazz julkaisee perjantaina tarkennetun aikataulun harjoitusotteluista ennen sarjan alkua.
Seuraavat kaksi kotipeliä ovat varmasti porilaiskannattajille mieleen.