Kauden ensimmäiset kolme pistettä

Tiivis puolustuspelaaminen ja kaksi onnistumista riitti kaatamaan Hongan akatemia-joukkueen lukemin 2-0. FC Jazzin maaleista vastasivat ensimmäisellä jaksolla Eero Lehtinen ottelun 39 minuutilla ja Toni Pyyranta toisen jakson 83...

Tiivis puolustuspelaaminen ja kaksi onnistumista riitti kaatamaan Hongan akatemia-joukkueen lukemin 2-0.

FC Jazzin maaleista vastasivat ensimmäisellä jaksolla Eero Lehtinen ottelun 39 minuutilla ja Toni Pyyranta toisen jakson 83 minuutilla. Lehtinen onnistui laittamaan pallon maaliin toisella yrityksellä sen jälkeen, kun hyvässä vireessä läpiottelun pelannut Iyam Friday vapautti Lehtisen maalipaikkaan. Hieman aiemmin oli Tobias Laaksonen jo laukonut pallon tolppaan Lehtisen ja Lemion esityöstä.

Eero Lehtinen onnistui miltei kahdesti ottelussa ja oli joukkueen tekemiseen tyytyväinen,
- Hyvä ja tasapainoinen esitys koko joukkueelta, joka kesti koko 90 minuuttia. Puolustimme koko joukkueena hyvin ja saimme pidettyä nollan tällä kertaa. Hyökkäyspeliin saatiin nostettua tasoa edelliseen peliin verrattuna ja nyt saatiin luotua useampikin vaarallinen maalintekopaikka. Hyökkäysalueella pienet kombinaatiot toimivat ja niiden avulla saatiin murrettua monesti vastustajan puolustuslinja.

Ottelun ensimmäiset tilanteet sai luotua Honka ennen 10 minuutin täyttymistä ja olikin ottelun alussa selvästi terävämmin liikkeellä. Hongan maalipaikoissa Rasmus Östling oli hereillä ja sai vierailijoiden maalintekoaikeet estettyä. FC Jazzin ensimmäinen viidestä pelin kulmapotkusta tuli ottelun 11 minuutilla, mutta tänään kulmapotkuista ei saatu luotua hyviä maalipaikkoja kummankaan joukkueen toimesta, Hongalla kulmia ottelussa oli kahdeksan kappaletta.

Hongan joukkueesta nousi esiin kärjessä pelannut Ville Kiiski, joka isokokoisena pelaajana aiheutti muutaman kerran kotijoukkueen puolustukselle töitä. Paras paikka Kiiskelle osui toisen jakson 69 minuutilla, kun hän juoksi kotijoukkueen puolustuksen läpi ja ampui tarkasti kohti yläkulmaa. FC Jazzin onneksi Rasmus Östling sai upealla torjunnalla ohjattua pallon yli maalin. Vauhdikkaalla pelipäällä vieraiden joukkueessa oli myös Ahadi Mosawer, jonka laitanousut aiheuttivat muutaman hyvän tilanteen.

Ottelun toisen jakson alkuun FC Jazz pääsi yrittämään pari kertaa johdon kasvattamista. Paras paikka osui Eero Lehtiselle, jonka ohjaus meni kuitenkin hieman maalin ohi. Esityön Lehtiselle tarjoili Tobias Laaksonen sen jälkeen, kun Joonas Meura oli nostanut pitkän avauksen hyökkääjille.

FC Jazz esiintyi toisella jaksolla pirteämmin, eikä Honka päässyt kunnon maalipaikoille yrittämään tasoitusta. Kotijoukkueen keskikentällä tehtiin tänään lujasti töitä ja autettiin puolustusta hyvin läpi ottelun. Toni Pyyrannan maalissa FC Jazz prässäsi hyvin Hongan puolustusta ja Iyam Friday sai vierasjoukkueen puolustustajan virheestä pallon itselleen.  Friday otti muutaman terävän askeleen ja vapautti Pyyrannan maalin tekoon.  Pyyranta haki itselleen laukaisupaikan ja ampui pallon verkon perukoille viimeistellen ottelun loppulukemat.

Olli Orvasto vietti ottelussa siviilipuolen juhlapäivää ja kiitteli joukkueen tekemistä,
- Mukava kolmen pisteen avausvoitto otettiin heti toisella yrittämisellä. Puolustimme luvatun tiiviisti ja joukkueen työmoraali oli taas kohdillaan. Ensimmäinen jakso oli passiivista pelaamista, vaikka matsi olikin hallussa. Toinen jakso oli meiltä pallollisesti hyvä ja ansaitsimme tänään kotivoiton.

FC Jazzin kokoonpanosta oli tänään poissa runsaasti pelaajia, kun Samuli Virtanen ja Juho Lehtonen toipuivat kuumetaudista, Alfred Mapoka oli pelikiellossa, Rasmus Laaksonen loukkaantuneena ja Terry Ablade matkoilla. Ensi esiintymisensä edustusjoukkueessa teki 16-vuotias Christian Harjanne. Poissaolot eivät tällä kertaa näkyneet ja FC Jazz otti Herralahden viimeisessä pelissä hienot kolme pistettä.

Seuraava kotiottelu pelataankin sitten Porin Stadionilla runsaan viikon päästä. Tätä ennen joukkue matkustaa Helsinkiin IFK:n kakkosjoukkueen vieraaksi tulevana sunnuntaina. Tuohon otteluun nyt puuttuneet pelaajat tullaan saamaan myös laajalla joukolla mukaan.

FC Jazzin avaus: Östling, Lemio (Tomberg), Meura, Kuusela, Kanerva, To Laaksonen, Friday (Harjanne), Jo Lehtonen, Kemppinen, Tuovinen, Lehtinen (Pyyranta)
Vaihdossa lisäksi: Tuukka Nurmi, Eetu Vahekoski