FC Jazz voitti upeasti kivikovan PK-35:n

FC Jazz kohtasi kotonaan Shefki Kuqi johtaman vahvan PK-35:n Porissa. FC Jazz voitti tapahtumarikkaan ottelun riemukkaasti 2-0 (1-0) Elias Ahteen ja Ilkka Santahuhdan maaleilla. Ottelun alkoi vahvalla vierasjoukkueen hallinnalla ja se loikin...

Ottelun alkoi vahvalla vierasjoukkueen hallinnalla ja se loikin ensimmäisen 15 minuutin aikana muutaman vaarallisen tilanteen, mutta Lauri Pirhosen johdolla FC Jazz selvisi vantaalaisten vahvasta alkurynnistyksestä.

FC Jazz rupesi tämän jälkeen pääsemään paremmin mukaan ja alkoi luomaan myös painetta PK-35:n päätyyn. Tässä vaiheessa tärkeänä pelaajana keskikentällä toimi kokenut Samu-Petteri Mäkelä, joka kantoi isoa vastuuta sekä pelin rakentamisesta että hyökkäämisestä. Kuten kokeneimpien pelaajien kuuluukin. 25. minuutilla FC Jazz sai luotua vaarallisen paikan ja oli siirtyä johtoon. Elias Ahde teki hyvän aloitteen linjan taakse ja pääsi laukaisemaan. Kova tykki ohitti PK-vahdin, mutta osui sen verran matkalla Miikka Häkkiseen, ettei pallo jaksanut vieriä yli maaliviivan, josta PK-puolustus pallon putsasi väljemmille vesille.

32. minuutilla FC Jazz sahasi vantaalaisten puolustuksen rikki hyvillä kombinaatioilla, mutta Häkkinen torjui upeasti Berat Grabovcin laukauksen lähietäisyydeltä. Mutta kolme minuuttia tästä FC Jazz vihdoin iski.  FC Jazz murtautui vasemmalta oppikirjamaisesti. Grabovci laitalinkkinä piti palloa ja ajoi hieman sisään. Pudotus keskikentän pohjapelaaja Benjamin Tuoviselle, joka vapautti takaa nousseen Ville Starckin. Starck otti pallon hyvin mukaan sisään rangaistusalueelle, josta kova ja matala keskitys maalille. Paikalla oli kärkkäänä Elias Ahde, jolla oli helppo työ siirtää pallo lähietäisyydeltä maaliin ja FC Jazz johtoon. FC Jazzilla oli vielä hyvä mahdollisuus 40. minuutilla, kun Ahde ja Mäkelä pääsivät 2v1 hyökkäykseen, mutta tilanne kuivui kokoon. Näin FC Jazzin 1-0 johdossa tauolle.

FC Jazz aloitti toisen puoliajan räväkästi, kun osa katsojista ei ollut vielä ehtinyt palata Stadionin lehtereille. Ilkka Santahuhta sai pallon rangaistusalueen tuntumassa, eteni määrätietoisesti ja täräytti pallon vastustamattomasti PK-35:n maalin yläkulmaan. Eurogoals -kamaa. Näin FC Jazzille unelma-alku toiselle puoliajalle ja porilaiset 2-0 johtoon.

FC Jazz jatkoi maalin jälkeen vahvaa koko joukkueen puolustamista antaen osittain pallonhallinnan vieraille ja seuraavat hetket mentiinkin vierasjoukkueen näennäisessä hallinnassa. Elias Ahteella oli upea mahdollisuus lisätä FC Jazzin johtoa 69. minuutilla. Mäkelä vapautti Ahteen, mutta läpiajo ajautui ensin aavistuksen sivuun. Ahde harhautti vielä kaksi pelaajaa, mutta PK-puolustus liukui vedon eteen. Seuranneesta tilanteesta Grabovcilla oli vielä huikea mahdollisuus maalata, mutta seurauksen vain kulmapotku.

PK-35 piti vielä lopussa enemmän palloa, mutta ei pystynyt murtautumaan FC Jazzin puolustuksen selustaan. PK-35 sai vielä lisäajalla aavistuksen helpon rangaistuspotkun. Pablo Couñago kuitenkin tykitti pallon ylärimaan, josta FC Jazz puolustus siivosi pallon väljemmille vesille. Näin FC Jazzille upea ja ansaittu 2-0 voitto.

FC Jazzin päävalmentaja John Allen oli silminnähden helpottunut voiton jälkeen.

- PK-35 aloitti vahvasti ja näytti siltä, miltä sarjakärjessä keikkuvan joukkueen kuuluukin näyttää. Mutta peli alkoi pikku hiljaa tasaantua ja saimme luotua vaarallisia paikkoja jo ennen maaliamme.  Toinen jakso alkoi Ilen upealla laukauksella. Tämän jälkeen pelaajien itseluottamus nousi entisestään ja pelaajat tiesivät, että voitto on lähellä.

- On vaikea nostaa ketään yksittäistä pelaajaa esille. Kyseessä oli koko joukkueen voitto ja kaikki hoitivat omat ruutunsa erinomaisesti. Kaikki on mahdollista tämän jälkeen, kertoo tyytyväinen Allen.

PK-35:n peliä pyöritti keskikentällä vahvasti Masar Ömer (#8). PK-35:lla on erittäin vahva joukkue, jonka taitotaso on varmasti vähintään Veikkausliigan keskitasoa, joten ainoa kaitsimista vaatinut pelaaja Masar ei ollut. FC Jazzin koko joukkue pelasi jälleen kerran isolla sydämellä ja tällä kertaa se sai myös palkinnon kolmen pisteen muodossa. FC Jazz loi ottelussa selkeästi vaarallisemmat maalipaikat, joka tiiviin puolustuksen kanssa lupaa hyvää tuleviin otteluihin.

FC Jazzin loukkaantumistilanne alkaa vihdoin helpottamaan ja se on näkynyt viimeisessä otteluissa kentällä. Pelaajat pääsevät pelaamaan heille tutuilla paikoilla, joka mahdollistaa kaikille pelaajille omien vahvuuksien käyttämisen. Jussi Välilän toipuminen edistyy odotetunlaisesti ja hänen odotetaan tekevät paluun kentille vajaan kuukauden päästä. Sen sijaan pitkäaikaispotilaan Sami Villasen vamma vaatii lopulta leikkaushoitoa ja hänen kautensa on valitettavasti ohi.

Aleksi Nurminen on palannut pitkän loukkaantumisen jälkeen takaisin kokoonpanoon ja pelasi vahvan ottelun oikeana topparina. Pääsääntöisesti Nurminen pelasi Valioliiga ja La Liga –kokemusta omaavaa Couñagoa vastaan, joka johtaa ylivoimaisesti Ykkösen maalintekijätilastoa. ”Nure” pimitti Couñagon täysin.

- Hyvä treeniviikko tuotti nyt tulosta. Oli vain yksi tavoite, kolme pistettä ja ne saimme. Koko joukkueen puolustuspelaaminen oli loistavaa ja viimeistelykin oli nyt kohdallaan ja palloa saatiin myös verkon perukoille. Tärkeää oli myös, että voitimme kaksinkamppailut ja olimme paikassaan riittävän ”ilkeitä”.

- Moni pelaaja sai tärkeitä onnistumia. Pirhonen torjui tärkeissä kohdissa ja Santahuhdan showmaali kruunasi iltamme. Hyvältä tuntuu. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ja nousu on alkanut, päättää vahvan ottelun pelannut Nurminen.

FC Jazz matkustaa ensi sunnuntaina Valkeakosken Hakan vieraaksi. Seuraavan kerran FC Jazzin näet perjantaina 25.7, kun tärkeässä ottelussa vastaan asettuu VIFK.

Saman aikaan Porissa pelataan yksi Suomen suurimmasta jalkapalloturnauksista, Pori Cup, joten katsomo täyttyy varmasti. Nähdään silloin!

Ottelun tilastot

PK-35:n raportti

Kari Sahan upea kuvagalleria UrheiluSuomi.com:n sivuilla. Kuvassa Ilkka Santahuhta on siirtänyt FC Jazzin 2-0 johtoon.