FC Jazz taisteli Ilveksen vauhdissa

Ilves - FC Jazz 2-1 (1-1) ”Penkin puolelta” – päävalmentaja Olli Orvasto Kauden aloituspeliksi esityksemme tyydytti, vaikka tappio tietysti kaivelee. Ensimmäisellä puoliajalla ja varsinkin ottelun alussa oltiin...

Ilves - FC Jazz 2-1 (1-1)

”Penkin puolelta” – päävalmentaja Olli Orvasto
Kauden aloituspeliksi esityksemme tyydytti, vaikka tappio tietysti kaivelee. Ensimmäisellä puoliajalla ja varsinkin ottelun alussa oltiin pelillisesti ja tuloksellisesti hyvin mukana. Puolustus pysyi suunnitellusti tiiviinä ja pallonhallinta pystyttiin pitämään sekä myös rakentamaan useita hyviä hyökkäyksiä. Ilveksen ensimmäisessä maalissa Rahimi sai muodon sisällä ratkaisevan verran tilaa ja pääsi laukomaan 16-rajoilta kovan laukauksen takakulmaan. Meidän tasoitus tuli Terry Abladen ja Samu-Petteri Mäkelän hienon seinäkombinaation jälkeen ja SP sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

Puoliajan jälkeen pelimme passivoitui ja Ilves pääsi hallitsemaan peliä. Ottelun loppua vaikeutti Joonas Meuran toinen keltainen kortti ja siitä seurannut ulosajo tunnin kohdalla. Sen jälkeen tilanteemme olivat lähinnä puolittaisia.

Testimiehiin olen tyytyväinen ja toivotaan, että heidän suhteen päädyttäisiin positiiviseen tulokseen. Myös nuoret vastasivat hyvin valmentajan huutoon. 15-vuotias Terry Ablade esitti varsinkin ensimmäisellä jaksolla hyviä otteita ja oli tasoitusmaalin pääarkkitehteja. Tappiosta huolimatta tästä on hyvä jatkaa kohti Suomen Cupia ja kevään sarjaa. Pelissä oli paljon hyviä asioita, mutta jatkossa koko 90 minuuttisen suorituksen tulee olla ehjempi. Toisaalta sitä varten harjoitellaan koko pitkä preseason ja nämä kovat harjoituspelit edesauttavat prosessin etenemistä.

”Viheriön puolelta” – kapteeni Samu-Petteri Mäkelä
Alku oli meiltä varsin hyvä, sekä ennakkoluuloton ja saimme luotua yhden tosi hyvän paikan alkuun. Ilves pysyi hyvin kurissa ennen heidän ensimmäistä maaliaan, joka me kuitattiin kuitenkin melko nopeasti. Toisella puoliajalla jouduimme taistelemaan tosissaan ja Ilves painoi päälle. Pää pystyssä saa olla joka jätkä, vaikka sarjatasot alkoivatkin näkymään pelin lopulla.

Vaihtuvuutta on runsaasti viime kauteen ja joukkue tulee nuorentumaan aika tavalla. Itsellekin se vaatii totuttelua, mutta uskon että pystyn olemaan tukena ja opastamaan nuoria pelaajia eteenpäin. Olli on saanut treenit hyvin käyntiin ja nyt saa nuoret mahdollisuuksia näyttää taitojaan.