FC Jazz taipui SJK:lle.

FC Jazz ja SJK kohtasivat Keinonurmella Porissa. Koko yön vihmonut sade taukosi juuri ennen ottelun alkua ja olosuhteet ottelulle olivat mainiot.  Viimeisessä harjoitusottelussaan ennen Veikkausliigan alkua seinäjokiset olivat...

FC Jazz ja SJK kohtasivat Keinonurmella Porissa. Koko yön vihmonut sade taukosi juuri ennen ottelun alkua ja olosuhteet ottelulle olivat mainiot.  Viimeisessä harjoitusottelussaan ennen Veikkausliigan alkua seinäjokiset olivat parempia luvuin 2-0 (2-0).

Ottelun ei alkanut kotijoukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Kulmanpotkun jälkitilanteessa pallo jäi elämään maalin edustalle eikä tilanteeseen reagoitu tarpeeksi nopeasti. Mehmet Hetemaj oli tarkkana ja siirto pallon FC Jazzin maaliin. Maali oli ensimmäinen Hetemajlle mustakultaisessa paidassa.

Maalin jälkeen pelattiin tasaisissa merkeissä ja peli oli vauhdikasta. FC Jazz rakensi muutaman mallikkaan hyökkäyksen, mutta vaarallisille maalintekopaikoille se ei päässyt.

35. minuutilla vierasjoukkue iski toisen maalin aavistuksen varkain. Bahrudin Atajic sai pallon FC Jazzin kuudentoista alueen kulmassa ja tykitti melkoisella pommilla pallon maalin takanurkkaan ja vierasjoukkueen 2-0 johtoon. FC Jazz oli kaventaa heti seuraavasta kulmasta, kun Berat Grabovcin jatko meni vain muutamia senttejä ohi maalin.

Ensimmäinen puoliaika oli vauhdikasta jalkapalloa ja FC Jazz pysyi hyvin SJK:n kyydissä, vaikka kivikova vierailija peliä toki hallitsikin äärimmäisen kovan keskikenttänsä johdolla.. Vain ensimmäisen puoliajan loppupuolella kotijoukkue oli selvästi altavastaajana.

Toista puoliaikaa mentiin pitkään tasaisissa, vaikka vierasjoukkue kontrolloikin palloa kotijoukkuetta paremmin. FC Jazzin toisen puoliajan esitys ei yltänyt aivan ensimmäisen tasolle, sillä liian monta helppoa harhasyöttöä ja väärää ratkaisua nähtiin.

Ottelun viimeisellä viisitoistaminuuttisella SJK pääsi muutamilla kaukolaukauksilla hätyyttelemään FC Jazzin maalia tuloksetta. FC Jazzin puolustuslinja piti hyvin ja vierasjoukkue ei varsinaisesti vaarallisille maalitekoalueille päässyt murtautumaan, vaikka vahvasti palloa kontrolloikin ottelun loppupuolelle.  Ja mikäs on kontrolloidessa, kun vaihdosta tulee kentälle sellaisia nimiä kuin Bahrudin Atajic, Wayne Brown ja Juho Lähde.

FC Jazzin puolustuslinja Virtanen-Välilä-Harju-Nurminen pelasi vahvan ottelun ja piti hyvin pintansa. Sen sijaan keskikenttä ja hyökkäyspelissä FC Jazzille jäi parannettavaa. Toki hyvä on muistaa, että vastustaja oli avain Suomen terävimmältä huipulta. Ja varsinkin SJK:n keskikenttä oli kivikova.

Päävalmentaja John Allen näki hyvää ja parannettavaa.

- Puolustimme joukkueena hyvin. Myös ensimmäisen jakson peliin olen tyytyväinen, sillä saimme luotua myös mukavia hyökkäyksiä ja olimme hyvin mukana pelissä.

- Toisella puoliajalla tasomme laski liikaa. Varsinkin syöttöpeliimme en ole tyytyväinen. Harhasyöttöjä ja vääriä valintoja tuli aivan liikaa. Vaikka vastassa oli huippujoukkue pitää meidän pystyä syöttämään tarkemmin ja laadukkaammin tiukoissa paikoissa, vaatii Allen tulevaisuudelta.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari oli tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

- Hyvä valmistava peli organisoitua joukkuetta vastaa, joka puolusti tosi tiiviisti ja iski terävästi vastaan. Pystyttiin kuitenkin pitämään palloa tasapaino ja kaksi aikaista maalia helpotti meidän tehtävää ja varsinkin toisella jaksolla pystyttiin pitämään hyvin palloa.

- Kokonaisuutena hyvä tapahtuma, joka varmasti palveli molempia joukkueita, päättää Valakari.

SJK:n osalta tämän vuoden harjoitusottelut on nyt pelattu. Joukkueen tasosta ja nykyvireestä kertoo paljon se, että se ei hävinnyt yhtään 14:stä pelaamastaan ottelusta varsinaisella peliajalla (tappio Liigacupin välierissä RoPS rangaistuslaukauskilpailussa)

FC Jazzin kovat harjoitusottelut jatkuvat jo torstaina, kun Poriin saapuu toinen Veikkausliiga –joukkue. Tuttu vastustaja lähivuosilta, Tampereen Ilves saapuu Poriin Keith ”Keke” Armstrongin johdolla Keinonurmelle klo 16.45 alkavaan otteluun.