FC Jazz lisäajalla tasoihin Grabovcin maalilla

FC Jazz ja EIF tasasivat pisteet Ykkösen kamppailussa Tammisaaressa lukemin 1-1 (0-0). FC Jazz tasoitti ottelun riemukkaasti 91. minuutilla, kun irti päässyt Berat Grabovci sijoitti pallon varmasti EIF:n maaliin. FC Jazz pelasi...

FC Jazz pelasi ensimmäisen puoliajan erittäin kovaan vastatuuleen. Ottelun ensimmäiset 20 minuuttia olivat melko tasaista pelaamista. Mutta mitä pidemmällä peli eteni, sitä vahvemmin EIF sai otetta sekä tuulen että ennen kaikkia laadukkaamman syöttöpelinsä ansiosta.

Varsinkin puolen tunnin pelin jälkeen FC Jazz oli vaikeuksissa. Joukkue sai kolme varoitusta 5 minuuttiin. Hieman tämän jälkeen EIF sai kuusi kulmapotkupotkua peräkkäin. Tai tarkemmin ottaen kolme, väliin yhden vaarallisen vapaapotkun ja taas kolme kulmapotkua. Mutta vahvasti ja uhrautuvasti pelannut FC Jazzin puolustuslinja kesti paineen, joten puoliajalle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Allen reagoi välittömästi

FC Jazz vaihtoi kentälle ensimmäistä kertaa Pierre Omangan ja vaihtoon jäi Samu-Petteri Mäkelä. Omanga esiintyikin koko 45 minuuttisen pirteästi ja lupauksia antavasti. Omangalta on lupa odottaa paljon, kunhan pelaaja saa vielä muutaman ottelun alle. Peli olikin melko tasaista toisen puoliajan aluksi ja aaltoili päästä päähän. Toki FC Jazzin hyökkääminen oli paikoitellen haastavaa eikä palloa saatu pelattua ns. kymppialueelle ja siitä eteenpäin.

EIF iski 54. minuutilla ja Juuso Aalto tykitti pallon ohi Lauri Pirhosen vartioiman maalin. Muuten hyvän ottelun pelannut Pirhonen oli voimaton laukauksen edessä. 63. minuutilla Berat Grabovci juoksi Ilkka Santahuhdan tilalle. Grabovci juoksi kärkeen ja Ahde putosi kymppipaikalle. Grabovcilla oli heti hyvä puskupaikka 67. minuutilla ja puolittainen läpiajo 75. minuutilla, joka kuivui kokoon ehkä turhankin syötön myötä.

FC Jazz otti koko ajan enemmän otetta pelistä, muttei pystynyt luomaan enää huippuvaarallisia paikkoja. Allen vaihtoi vielä 79. minuutilla Waltteri Riihimäen tuomaan tuoreita jalkoja Ahteen tilalle ja 86. minuutilla FC Jazz siirtyi pelaamaan kolmen alakerralla nostaen Teemu Penninkankaan kärkeen.

FC Jazz ja Grabovci iskivätkin lisäajalla. Grabovci riisti pallon EIF –puolustajalta, eteni ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Näin FC Jazzille riemukas tasoitus ottelun lisäajalla ja piste kotiin tuliaisina.

EIF:n vahva 90 minuutin prässi vaikeutti FC Jazzin pelaamista ja joukkue ei rehellisyyden nimissä pystynyt parhaimpaansa. Toki tähän vaikutti myös paikoitellen oma syöttöpeli, sillä liian usein pallo menetettiin varsinkin hyökkäystilanteissa.

Päävalmentaja John Allen oli tapansa mukaan rehellinen ja suora.

- Tänään meidän pitää olla tyytyväisiä pisteeseen, sillä ei ole väärin sanoa EIF:n olleen parempi joukkue tänään. Puolustuksemme oli erinomainen 90 minuuttia. Ensimmäisellä puoliajalla olimme heikkoja ja meidän pitää pystyä pelinrakentelussamme parempaan. Tämä ei riitä. Uskon, että yksilöt ratkaisevat pelejä mutta tänään meidän hyökkäyspään pelaajista ei ollut siihen.

- Vaihtomme muuttivat peliämme. Pierre tuli hyvin sisään. Samoin Berat pelasi vahvasti ja viimeisteli tasoituksen varmasti. Olen tyytyväinen pelaajien asenteeseen. Pelin itsessään pitää parantua tämän päiväisestä keskiviikkona. Kaikki kunnia EIF:lle, he pelasivat hyvin ja ovat varmasti pettyneitä tasapeliin, päättää Allen.

Vahvan talven pelannut Ville Starck alkaa lähestyä talven huippuvirettään. Suomen Cup:n ottelussa tapahtunut loukkaantuminen piti Starckin viikkoja sivussa, mutta nyt Starck on pelannut molemmissa kauden otteluissa täydet 90 minuuttia.

- Ensimmäisellä puoliajalla vastustaja painosti aika kovaa ja sai luotua myös monta erikoistilannetta, jonka vuoksi jouduimme paikoitellen paineen alle. Toisella puoliajalla vastustajan maalin jälkeen saimme pelistä otetta ja loimme maalipaikkoja.

- Joukkue taisteli koko pelin hyvin ja kenttä toi tietynlaisen haasteen, mutta olemme tyytyväisiä vieraspisteeseen, kertoo vasen puolustaja.

FC Jazz siis taisteli tärkeän vieraspisteen Tammisaaresta. Kaikki pisteet lasketaan, kun kausi päättyy lokakuussa.

FC Jazz aloitti Ykkösen kahdella vaikealla vieraspelillä (TPS ja EIF) ja keräsi niistä mukavat 4 pistettä ja on sijoittunut sarjataulukossa varsin mukavasti.

Ensimmäinen kotiottelu pelataan tulevana keskiviikkona 13.5. klo 19.30 Stadionilla.

Vastaan asettuu Ykkösen suurin nousijasuosikki AC Oulu.