Ensimmäinen tappio Vantaalla

FC Jazz kohtasi Vantaalla Ykkösen kärkikamppailussa vahvan PK-35:n, joka voitti epäonnekkaidenkin tilanteiden jälkeen 4-0 (0-0) Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä isolla kentällä. P...

FC Jazz kohtasi Vantaalla Ykkösen kärkikamppailussa vahvan PK-35:n, joka voitti epäonnekkaidenkin tilanteiden jälkeen 4-0 (0-0)

Ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä isolla kentällä. Pääasiassa peliä pelattiin keskialueelle ja molemmilla joukkueilla oli vaikeuksia murtautua vastustajan puolustuslinjan taakse. Mitä pidemmälle ottelun ensimmäinen puoliaika eteni, sitä enemmän kotijoukkue sai hallintaa pelistä. Toki mistään sen suuremmasta myllytyksestä ei ollut kysymys, vaikka kotijoukkue pallollisessa pelissäkin olikin vierailijoita aktiivisempi.

PK-35 loi ensimmäisellä jaksolla kaksi vaarallista tilannetta. Pablo Couñagon niukasti ohi mennyt pusku sekä Ymer Xharferin ulkotolppaan osunut laukaus. FC Jazz ei vaarallisesti pystynyt vantaalaisten maalia hätyyttelemään. Näin tauolla mentiin tasatuloksessa 0-0.

FC Jazz aloitti toisen puoli melko mukavasti ja pystyi parempaan pallokontrolliin kuin ensimmäisellä jaksolla. PK-35 paransi alun jälkeen ja otti keskikentän hallinnan itselleen. Vaarallisia paikkoja se ei kuitenkaan pystynyt luomaan porilaisten maalille, jonka koko joukkueen puolustus toimi jälleen moitteetta.

Ottelun ratkaisu tapahtui 70. minuutilla. Couñago riisti sääntöjen rajamailla pallon Lauri Pirhosen käsistä. Tästä seuranneesta tilanteesta pallo selkäpäin olevaa Teemu Penninkangas muutamasta metristä käteen. Seurauksena punainen kortti ja rangaistuspotku, jotka PK-35 siirtyi 1-0 ja FC Jazz kymmenellä miehellä. Tilanteen  näet ottelukoosteen kohdassa 1:08.

FC Jazz jatkoi rohkeasti käytännössä kolmen alakerralla hakien riskillä tasoitusta. Tämä kuitenkin kostautui 82. minuutilla, kun PK-35 ratkaisi ottelun toisella maalillaan. Kaksi viimeistä maalia tulivat käytännössä yliajalla. Näin lopputulos 4-0, joka ei aivan kerro totuutta koko pelistä, vaikka kotijoukkue sunnuntaina parempi joukkue pallollisessa pelissä oli.

Päävalmentaja John Allen ei selitellyt.

- Tänään emme voi kritisoida tulosta. PK-35 oli parempi joukkue suurimman osan pelistä. Ensimmäisen puoliajan puolustimme hyvin. PK-35:llä oli kaksi paikkaa. Itse emme vaarallisia tilanteita pystyneet valitettavasti luomaan. 70. minuutilla oli ottelun käännekohta. Vajaalla pelaaminen PK-35:n tasoista joukkuetta vastaan on vaikeaa. Tulevaisuudessa meidän pitää pystyä hyökkäämään paremmin.

PK-35:n päävalmentaja Shefki Kuqi antoi tunnustusta FC Jazzille seuran www-sivuilla.

- Loppulukemat eivät anna täysin oikeaa kuvaa pelistä. FC Jazz ei ollut niin huono kuin lopputulos antaa ymmärtää.

Ville Starck uskoi pisteeseen.

- Ensimmäinen puoliaika oli aika tasaista vääntöä. Vastustaja sai muutaman vaarallisen paikan, ei sen enempää.  Toinen puoliaika jatkui samoissa merkeissä punaiseen korttiin saakka, joka sekoitti pelimme pahasti ja vastustaja pääsi tekemään helppoja maaleja. Kauan vaikutti siltä, että peli tulee päättymään tasan ja saadaan yksi piste kotiin vietäväksi.