Ei niin onnistunut kauden avaus

Eteläisen Suomen lumipyry aiheutti futiskierroksen läpiviennille todellisia haasteita ja sen johdosta useampi peli jouduttiin keskeyttämään viheriön muuttuessa kauttaaltaan valkoiseksi. Porissa FC Jazz taisteli kev...

Eteläisen Suomen lumipyry aiheutti futiskierroksen läpiviennille todellisia haasteita ja sen johdosta useampi peli jouduttiin keskeyttämään viheriön muuttuessa kauttaaltaan valkoiseksi. Porissa FC Jazz taisteli keväisessä kelissä toisenlaisten vaikeuksien kanssa, kun se ei päässyt pallonhallinnasta huolimatta maalipaikoille Peimaria vastaan.

Vierasjoukkue puolusti uhrautuvasti omaa maaliaan ja keskitykset napsahtivat säännöllisesti Peimarin maalivahdin Gerson Liman käsiin. Porilaishyökkääjät olivat myös vieraiden parimetristen topparien keskellä aseettomia ja turhan passiivisia. Kotijoukkueella oli useita kulmapotkuja ja vapaapotkuja laadukkaista paikoista, mutta niistä ei tällä kertaa onnistuttu kuin kertaalleen, kun Samu-Petteri Mäkelä upotti toisen jakson alussa vapaapotkun maalin vasempaan alanurkkaan.

Tasoituksen jälkeen odotukset olivat korkealla kentän laidalla kotijoukkueen päästessä pelaamaan yhden miehen ylivoimalla. Toisin kuitenkin kävi ja ottelun 63 minuutilla Peimarin kapteeni Samuli Vihervirta pääsi huolimattoman puolustuspelaamisen jälkeen viimeistelemään varmasti vieraiden voittomaalin. Peimarin pelin ensimmäinen maali 25 minuutilla syntyi myös helpohkosti, kun jo harjoituspelissä nopeuttaan väläytellyt Leonido Soares pääsi päällään tuikkaamaan pallon porilaisten maaliin.

Olli Orvasto pettyi esitykseen ja odotti kolmea pistettä,
- Melkein meni wappu piloille. Tämä peli olisi kaikin puolin pitänyt voittaa. Sarja-avaus on aina jännittävä paikka, mutta parempia olisi pitänyt olla. Tänään pidettiin palloa, mutta ei sen enempää saatu aikaiseksi.  Peli oli hallussa, mutta pari huonosti puolustettua tilannetta tarkoitti avauksesta nollaa pistettä. Toki meidän olisi pitänyt olla vaarallisempia ja pystyä saamaan palloa enemmän kymppialueelle eli Peimari puolustuslinjan ja keskikentän väliin. Harmituksesta huolimatta työ jatkuu ja tulee muistaa, että sarja on pitkä. Treenit jatkuvat ja keksimme kyllä lääkkeet KäPan kaatamiseen viikon päästä.

Samu-Petteri Mäkelä onnistui ottelun loppuhetkillä siirtämään pallon maaliin, mutta se liputettiin porilaisten harmiksi paitsioksi. Tilannetta edelsi mainio pelaaminen Iyam Fridayn kanssa. Friday olikin Herralahdessa yksi porilaisten onnistujista ja rakenteli keskikentällä järkevästi peliä.

FC Jazzin kausi jatkuu kotiottelulla Käpylän Palloa vastaan lauantaina 6.5 klo 17.00.

Artikkelin kuva ja lisää kuvia ottelusta Samu-Petteri Mäkelän kummiyrityksen Urheilusuomi.com kautta: http://www.urheilusuomi.com/galleria.asp?galleriaid=3702

FC Jazz palkitsee kauden lopussa eniten tähtiä keränneen pelaajan. Kaikissa joukkueen peleissä annetaan kahdella pelaajalle tähtiä. Peimari pelin tähdet: