Viihdyttävä maaliton

Ykköseen valmistautuvat FC Jazz ja FC Haka kohtasivat Karhuhallissa pelatussa ottelussa. Vaikka ottelu päättyikin maalittomana 0-0, oli ottelu viihdyttävää jalkapalloa, jossa molemmilla joukkueilla oli omat vahvat...

Ykköseen valmistautuvat FC Jazz ja FC Haka kohtasivat Karhuhallissa pelatussa ottelussa. Vaikka ottelu päättyikin maalittomana 0-0, oli ottelu viihdyttävää jalkapalloa, jossa molemmilla joukkueilla oli omat vahvat jaksonsa pelin sisällä.

Kotijoukkue aloitti pelin vahvasti ja painoi peliä valkeakoskelaisten päätyyn. Jo neljännellä minuutilla Samuli Virtanen pääsi oikealta laidalta puolittain yksin läpi, mutta nosto yli Haka-vahdin meni niukasti ohi maalin. FC Jazz pelasi muutenkin vahvan ensimmäisen 15 minuuttia luoden painetta Haka –puolustukselle.

Seuraavat 15 minuuttia mentiin hienoisessa koskilaisten komennossa ja Haka pääsikin kerran hätyyttelemään vaarallisesti Jazz-maalia, mutta laukaus suuntautui reilusti yli maalin. Muutenkin jakson puolivälissä Haka pääsi nostamaan useasti monta pelaajaa hyökkäykseen.

Jakson loppupuolella porilaiset kuitenkin loivat vielä kaksi maalintekopaikkaa. Jake Eyre otti juoksussa kuudentoista metrin tuntumassa pallon rinnalla haltuun. Kova laukaus jatkotilanteesta kuitenkin viuhui ohi maalin. Ja aivan jakson loppuminuuteilla Benjamin Tuovinen esitteli saksipotkutaitojaan kovasta keskityksestä.  Vajaasta kymmenestä metristä lähtenyt puhdas saksipotku puhtaalla osumalla suuntautui valitettavasti yli maalin.

Toiselle jaksolle FC Jazz teki yhden vaihdon, kun Sami Villanen tuli vaihtoon. Kentälle juoksi Tuure Mäntynen, joka kuukausi sitten täytti 15-vuotta tehden edustusjoukkuedebyyttinsä.

Toinen puoliaika alkoi myös vauhdikkaasta. Koko pelin hyvin puolustuslinjan taakse aloitteita tehnyt Ilkka Santahuhta pudotti rinnallaan pilkun kohdalle Lyam Fridaylle, mutta veto jäi köykäiseksi Haka puolustuksen avustuksella.

Peliä pelattiin tasaisessa merkeissä jälleen ensimmäinen 15 minuuttia. Haka hätyytteli kerran vaarallisesti Jazz-maalia, mutta porilaisten maalia vartioinut Eraldi Gjondedaj venyi upeaan torjuntaan. 60 minuutilla oli kenties ottelun paras maalintekotilanne. Santahuhta otti pallon hienosti rinnallaan haltuun yli Haka-puolustajan, mutta seitsemästä metristä lähtenyt volley suuntautui selvästi yli maalin.

Samuli Virtanen sai tällin polveensa ottelun 61. minuutilla ja hänen vaihdettiin Tommi Lehtoon.

74. Haka sai vaarallisesta paikasta vapaapotkun. Porilaispuolustus nukahti ainoan kerran ottelussa ja Haka antoi nopeasti vapaapotkun. Vaarallisen laukauksen torjui kuitenkin upeasti yläkädellään Gjondedaj. FC Jazz suoritti vielä 80. minuutilla vaihdon, kun Aleksi Nurminen korvasi Ville Starckin.

Viimeinen 20 minuuttia oli hienoista Hakan hallintaa, mutta vaarallisiin maalintekopaikkoihin koskilaiset eivät päässeet ja Jazz pyrki muutaman kerran vaarallisesti iskemään vastaan. Päätuomari Petri Viljasen pilli päätti ottelun tasatulokseen 0-0.

Karhuhallissa nähtiin vauhdikas ja mukava ottelu, vaikka maaleja ei tällä kertaa nähtykään. Haka oli pallollisessa pelissä aavistuksen aktiivisempi, mutta kotijoukkue loi enemmän maalintekotilanteita.

Kapteeni Ilkka Santahuhta näki paljon hyvää.

- Peli oli hyvin kontrollissa. Meillä oli omat jaksomme, Hakalla omansa. Loimme hyviä maalipaikkoja, itselläkin oli kaksi paikkaa. Olisi ehkä muutama maali pitänyt tehdä ja voittaa peli. Toki Hakallakin pari mahdollisuutta maalintekoon oli.

- Haka on kuitenkin kova vastustaja. Molemmilla joukkueilla varmasti kovaa harjoitusta takaa, eikä kumpikaan joukkue vielä parhaimmillaan ole, kun ajatellaan kesää. Mutta kaiken kaikkiaan positiivinen lauantaipäivä, päättää kapteeni Santahuhta.

FC Jazz puolustuspelaaminen toimi jälleen vahvasti, eikä Ykkösen kestosuosikkeihin kuuluva Haka päässyt monestikaan tosissaan hätyyttelemään porilaisten maalia. Tästä on hyvä jatkaa kohti kevättä. Joukkuetta tullaan vielä vahvistamaan hyökkäyspään osalta.

FC Jazzin puolustuslinja pelasi kauttaaltaan vahvasti. Lisäksi kymppipaikalla Ilkka Santahuhta teki hartiavoimin töitä molempiin suuntiin.

Ottelua seurasi mukavasti n. 300-400 katsojaa, kun lähes jo legendaarinen ”Karhuhallin kaide” oli täynnä, parhaimmissa kohdissa jopa kahdessa rivissä