Vajaalla pelaten voittoon

Samuli Virtanen nousi näyttävästi ja Juho Lehtonen viimeisteli rangaistuspotkusta ottelun voittomaalin. FC Jazz kipusi sarjakolmoseksi, kun se kaatoi Kiffenin Porin stadionilla lukemin 1-0. Kotijoukkue teki pelistä...

Samuli Virtanen nousi näyttävästi ja Juho Lehtonen viimeisteli rangaistuspotkusta ottelun voittomaalin.

FC Jazz kipusi sarjakolmoseksi, kun se kaatoi Kiffenin Porin stadionilla lukemin 1-0. Kotijoukkue teki pelistä itselleen haastavan kun Alfred Mapoka poistettiin kentältä suoralla punaisella ensimmäisen jakson lopulla. Mapokan ulosajoa edelsi kunnon torikokous, joka alkoi keskialueen kamppailutilanteesta ja päätyi turhaan ylilyöntiin.

Olli Orvasto oli tyytyväinen siihen, että vajaallakin pelaamalla kyettiin hyvään esitykseen,
- Raavittiin tänään tärkeät pisteet, jotka eivät tälläkään kertaa tulleet helposti. Henkilökohtaisen hölmöilyn johdosta pelattiin yli 50 minuuttia vajaalla. Tästä huolimatta pystyttiin luomaan hyviä maalipaikkoja, vaikka maalimme jälkeen otettiin hiukan vastaan. Ennen juhannusta pelataan vielä sarjakärkeä vastaan, kun kohdataan SalPa. Tuohon peliin onkin nyt mukava jatkaa voitto alla.

Aurinkoisessa säässä pelattu ottelu alkoi kotijoukkueen painostuksella ja tilanteita luotiin hyvän pallonhallinnan kautta. Tobias Laaksonen ampui hieman ohi ensimmäisessä tilanteessa ja muutaman minuutin päästä saatiin luotua useampi laukauspaikka, joista palloa ei kuitenkaan maaliin saatu. Kiffen sai luotua muutaman hyökkäyksen, joista Karim Zinen laukoman laukauksen hyvin maalissa pelannut Rasmus Östling torjui jakson puolivälissä upeasti.

Toiselle jaksolle FC Jazz tuli hyvällä ryminällä ja runsaan 50 minuutin pelin jälkeen Terry Ablade väläytti taas nopeuttaan laidalla ja syötti juoksun jälkeen pallon kohti maalia. Ensimmäisenä palloon ehtinyt Iyam Friday ampui kuitenkin ohi. Muutaman minuutin päästä lujasti keskikentällä raatanut Benjamin Tuovinen vapautti Eetu Kanervan, joka keskitti pallon Juho Lehtosen päähän. Kiffenin maalivahti pelasti maalin hyvällä torjunnalla ja näytti miksi Kiffen on onnistunut pitämään maalinsa useasti puhtaana.

Samuli Virtanen osoitti olevansa Kakkosen laadukkaimpia pelaajia. Varman puolustamisen lisäksi Virtanen nousi muutaman kerran koko kentän läpi hyvällä juoksuvoimallaan. Yksi juoksuista toi FC Jazzille rangaistuspotkun, kun vastustajan puolustus joutui kaatamaan Virtasen rangaistusalueen kulmassa. Toisen kerran Virtanen teki itselleen maalipaikan ottelun loppuhetkillä, mutta laukaus jäi viimeistä silausta vaille ja Kiffenin maalivahti onnistui torjumaan vedon. Juho Lehtonen teki kärjessä töitä ja kruunasi iltansa tärkeään maaliin. Lehtonen haki useita maalipaikkoja ottelun aikana ja piti vastustajan puolustuksen hereillä tälläkin kertaa.

FC Jazzin onnistui pitämään maalinsa puhtaana nyt neljännen kerran tällä kaudella. Puolustuksen linja uhrautui muutaman kerran pallon eteen hyvin ja viimeisenä lukkona Rasmus Östling liimasi pallot varmasti. Kiffen ei ole onnistunut kauden aikana kuin kolmasti maalin teossa. Maalipaikkoja se pystyi muutamia uomaan ja sai kahdeksan kulmapotkua. Ratkaisevissa tilanteissa suoritukset olivat kuitenkin vaatimattomia.

FC Jazzin vaihtopenkiltä tultiin hyvällä sykkeellä peliin. Joel Lehtonen, Toni Pyyranta ja Juho Kemppinen toivat lisää virtaa peliin ja loivat toisen jakson loppupuolella mainioita maalipaikkoja lisäosumiin.

Seuraava ottelu SalPa – FC Jazz pelataan keskiviikkona 20.6 klo 18.30 Salon Keskuskentän nurmella.

FC Jazzin avaus: Östling, Virtanen, Meura, Kuusela, Kanerva, Tuovinen, Mapoka, Friday, Ju Lehtonen (Kemppinen), To Laaksonen (Pyyranta), Ablade (Jo Lehtonen)
Vaihdossa lisäksi: Nurmi, Tomberg, Lemio, Lehtinen