Pirteä ensimmäinen jakso

Kotijoukkue oli pelipäällä varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla ja joukkueen liike oli kauden harjoitusotteluiden parasta Iiroja vastaan. Myös puolustuspäässä oltiin tarkkoina ja vieraat eivät...

Kotijoukkue oli pelipäällä varsinkin ottelun ensimmäisellä jaksolla ja joukkueen liike oli kauden harjoitusotteluiden parasta Iiroja vastaan. Myös puolustuspäässä oltiin tarkkoina ja vieraat eivät saaneet ottelun aikana laukaustakaan kohti FC Jazzin maalia. Kolmosessa tulevalla kaudella esiintyvä Pallo-Iirot pääsi toisella jaksolla paremmin pelin mukaan, mutta muuten joukkueen esitys jäi odotuksiin nähden vaisuksi.

FC Jazz teki molemmat maalinsa ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Toisella minuutilla kärjessä  vauhdikkaasti esiintynyt Juho Lehtonen vapautti Iyam Fridayn maalintekoon, joka sijoitti pallon varmasti maalin alanurkkaan. Juho Kemppinen pamautti pallon ylärimaan vartin kohdalla ja Juho Lehtosen jatkolaukauksen Iiro-puolustaja torjui. Hieman myöhemmin Samuli Virtanen ampui kohti yläkulmaa vauhdikkaan ylösnousun jälkeen, jonka Iirojen maalivahti torjui upeasti kulmaksi. FC Jazzin yritys palkittiin ottelun 32 minuutilla, kun Joel Lehtonen teki maltilla Benjamin Tuovisen esityöstä ottelun loppunumerot 2-0 puolittaisesta läpiajosta.

Toisella jaksolla kotijoukkueen Tobias Laaksonen ja Eero Lehtinen juoksivat molemmat kahdesti läpiajoon, mutta kumpikaan ei saanut tällä kertaa laitettua palloa Iirojen maaliin. FC Jazz sai ottelun aikana myös kahdesti yrittää hyvästä paikasta vapaapotkumaalia. Joonas Meuran vaarallisuus koettiin taas näissä. Ensimmäisen Meuran vaparin Iirojen maalivahti Henri Saarinen torjui alanurkasta vaivoin ja toisen Meura pamautti voimalla ylärimaan.

Huolimatta siitä että Iirot eivät osuneet maalipuiden väliin, niin sillä oli ensimmäisellä jaksolla kaksi puolittaista läpiajoa ja toiselle jaksolle joukkue ryhdisti pelaamistaan kokonaisuudessaan. Aleksi Toivonen ja Topias Silvennoinen erottuivat Iirojen joukoista vauhdikkaalla liikkumisellaan. Kotijoukkueen pelaajista Joel Lehtonen pelasi tasaisen pelin keskikentän laidalla ja Juho Kemppinen uurasti keskikentän keskustassa. Samuli Virtanen jatkoi vauhdikkaita nousuja oikean puolustajan tontilta pitkin peliä.

Puolustuspäässä Toni Kuusela uurasti tuttuun tapaan ja oli tyytyväinen ottelun ensimmäiseen puoliaikaan,
- Ensimmäinen jakso oli kokonaisuudessaan kompaktia pelaamista ja saatiin palloa liikuteltua hyvin. Puolustuspelaaminenkin oli tiivistä ja yhtenäistä. Toisella jaksolla olisi pitänyt puolustaa enemmän pallon kanssa sekä liikuttaa palloa nopeammin ja sitä kautta tappaa Iirojen pelihuumori. Ensimmäinen voitto tuli nyt otettua ja tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon harjoituksia .

FC Jazz jatkaa harjoitusotteluitaan seuraavaksi viikon päästä sunnuntaina Tampereella, kun vastaan asettuu Tampere United.

FC Jazz: Tuukka Nurmi (45’ Rasmus Östling), Eetu Kanerva, Toni Kuusela, Joonas Meura, Samuli Virtanen, Benjamin Tuovinen, Juho Kemppinen, Juho Lehtonen (45’ Eero Lehtinen), Iyam Friday (45´Tobias Laaksonen), Joel Lehtonen (71 Joonatan Tuovinen), Rasmus Laaksonen (66’ Aleksanteri Tomberg)

Kuva: Urheilusuomi.com