Päivä, jolloin kaikki meni pieleen

FC Jazz kärsi kirvelevän tappion MP:lle lukemin 1-5 (1-2). Kotijoukkueelta voidaan sanoa menneen sunnuntaina kaikki pieleen. MP siirtyi johtoon jo 40 sekunnin kuluttua Jasse Tuomisen maalilla vastahyökkäyksestä....

FC Jazz kärsi kirvelevän tappion MP:lle lukemin 1-5 (1-2). Kotijoukkueelta voidaan sanoa menneen sunnuntaina kaikki pieleen.

MP siirtyi johtoon jo 40 sekunnin kuluttua Jasse Tuomisen maalilla vastahyökkäyksestä. Kuudentoista rajan takaa lähtenyt laukaus muutti suuntaan ja Lauri Pirhonen FC Jazzin maalilla oli voimaton. FC Jazz kuittasi kuitenkin nopeasti 6. minuutilla. Waltteri Riihimäki murtautui vasemmalta laidalta ja Kevin Mombilolla oli helppo työ siirtää pallo tyhmään MP –maaliin.

Kaksi minuuttia tästä Mombilolla oli avopaikka siirtää FC Jazz johtoon, mutta epäonnistunut laukaus suuntautui ohi maalin. MP sai luotua myös muutaman vaarallisen paikan ensimmäisen jakson aikana, vaikka pääsääntöisesti kotijoukkueen komennossa mentiinkin. FC Jazz keskikentälle sattui totaalinen nukahdus ottelun 35. minuutilla. Keskialueen vaaraton sivurajaheitto tavoitti Sasha Popovitchin, joka kuljetti kuudentoista tuntumaan ja laukoi pallon maalin alanurkkaan. Tässä maalissa FC Jazzin keskikenttä joutunee katsomaan tilanteen muutamaan kertaan.

Ottelu ratkaisu tapahtui suurelta osin 42. minuutilla. Sivurajaheittotilanteessa FC Jazzin Théo Raymond huitaisi MP:n pelaajaa kasvoihin ja sai tempustaan suoran punainen kortin. Näin FC Jazz vajaalle.

FC Jazz aloitti toisen puoliajan vahvasti halliten ottelun vajaamiehityksestä huolimatta. MP kuitenkin kuittasi kolmennen maalin ja FC Jazzin takaa-ajo vaikeutui lähes mahdottomaksi. Pelikellossa 54. minuuttia ja maalintekijänä Harrison Hanley. FC Jazz sai luotua vielä lukuisia hyviä maalintekotilanteita, mutta ruuti oli tällä kertaa märkää. MP kaunisteli vielä loppulukemia kahdesti 69. minuutilla ja lisäajalla. Näin loppulukemat Porissa 1-5.

Ottelun lopputulos ei aivan anna oikeaa kuvaa ottelusta, mutta sitä pitää kunnioittaa. MP viimeisteli erinomaisesti ja yli puolet kymmenellä miehellä pelanneella kotijoukkueella oli erittäin vaikea vastata tähän.

FC Jazzin päävalmentaja John Allenilla oli selkeä käsitys, mihin ottelu ratkesi.

- Tämä oli outo peli. MP oli tappava viimeistelyssään ja vastaiskuissaan. Pelasimme hyvin ensimmäiset 20 minuuttia molempien puoliaikojen alussa. Mutta kaksinkamppailuissa emme olleet riittävän teräviä. Varsinkin keskikentällä ja puolustuksessa pelaavat tietävät tehneestä kohtalokkaita virheitä.

- SP (Samu-Petteri Mäkelä) oli hyökkäyksessä hyvä, samoin Wate (Waltteri Riihimäki). Hänet jouduin vaihtamaan kuitenkin pois, koska hänellä oli keltainen kortti alla. Tarvitsemme häntä keskiviikkona.

- Théon punainen kortti muutti pelin kulun. MP rankaisi meitä meidän omista virheistämme, päättää Allen.

Vahvasti FC Jazzin hyökkäyksessä pelanneet Samu-Petteri Mäkelän mukaan kaikki meni vikaan.

- Tämä oli sellainen peli, jossa kaikki meni vikaan. Alussa päästimme helpon maalin, mutta pääsimme nopeasti tasoihin ja muutenkin olimme vaarallisia. Sitten MP rokotti toistamiseen ja saimme heti tämän jälkeen punaisen kortin, johon enemmän tai vähemmän peli ratkesi.

- Toisella puoliajalla saimme luotua muutaman laadukkaan paikan, joista meidän olisi pitänyt tehdä maali. MP puolestaan hyödynsi paikkansa erittäin tehokkaasti, analysoi Mäkelä.

FC Jazz pelasti paikoitellan hyvää jalkapalloa, mutta sateinen sunnuntai Porissa oli tällä sellainen päivä, jolloin kaikki asiat vaan yksinkertaisesti menevät eri tavalla kuin on suunniteltu. FC Jazzin pelit jatkuvat jo keskiviikkona, kun joukkue kohtaa Kemissä PS Kemin. Ja seuraava kotiottelua on Porissa heti juhannuksen jälkeen, kun Poriin saapuu TPS Suomen Turusta.

Ottelun kuvagalleria UrheiluSuomi.com:n sivuilla