Karvas tappio

FC Jazz ja EIF kohtasivat Porin Stadionilla. EIF vei värikkäiden vaiheiden jälkeen pisteet lukemin 2-3 (0-1) Ottelu alkoi hienoisessa vierailijoiden hallinnassa, mutta tasaantui ensimmäisen kymmenen minuutin aikana. ...

FC Jazz ja EIF kohtasivat Porin Stadionilla. EIF vei värikkäiden vaiheiden jälkeen pisteet lukemin 2-3 (0-1)

Ottelu alkoi hienoisessa vierailijoiden hallinnassa, mutta tasaantui ensimmäisen kymmenen minuutin aikana.  Mamadou Konaten pusku kuitenkin hätyytteli FC Jazz –maalia ottelun 11. minuutilla, mutta FC Jazzin maalissa debytoinut Rasmus Östling torjui hienosti maalin kulmaksi.

17. minuutilla Samu-Petteri Mäkelän kierteinen kulma oli painua suoraan maaliin, mutta Etchu Tabe pelasti pallon lähes maaliviivalta. Mäkelä vapautti hetkeä myöhemmin Waltteri Riihimäen, mutta vapaasta paikasta lähtenyt laukaus suuntautui yli maalin. EIF iski 34. minuutilla, kun Konate pääsi pallonmenetyksen jälkeen karkaamaan FC Jazzin puolustukselta ja sijoitti EIF:n 1-0.

FC Jazzin peli oli takkuista koko ensimmäisen puoliajan ja EIF kaikki kaikessa oli keskikentän brasilialainen Lucas Kaufmann. Ensimmäisellä puoliajalla vain Teemu Penninkangas ja Kevin Mombilo pääsivät lähelle parasta tasoaan.

Puoliajalla FC Jazzin päävalmentaja John Allen teki yhden vaihdon. Waltteri Riihimäki pois ja sisään pitkän loukkaantumisen jälkeen Aleksi Nurminen. Samalla FC Jazz siirtyi pelaamaan 4-4-2 ryhmityksellä ja kärkeen nostettiin Teemu Penninkangas yhdessä Elias Ahteen kanssa.

Tämä tuottikin teki tulosta ja FC Jazz tuli vahvasti heti alussa. Théo Raymondin viuhuva tykki meni kulmapotkutki 46. minuutilla. Heti perään Mäkelällä oli hyvä maalintekotilanne, mutta laukaus suuntautui yli maalin. Tilanteessa ehkä rauhallinen sijoitus olisi riittänyt.

FC Jazz tasoitti ottelun hienolla kuviolla 58. minuutilla. Ahde pelasi Mäkelä vapaaksi vasemmalla laidalla. Mäkelä odotti hyvin Penninkangasta maalille, kova matala keskitys ja Penninkangas viimeisteli varmasti läheltä yläriman kautta lukemiksi 1-1. Kolme minuuttia tästä FC Jazz sai kulman. Mäkelän antaman kulman puski röyhkeästi ja voimalla sisään Nurminen ja hetkessä FC Jazz riemastuttavasti 2-1 johtoon.

Tämän jälkeen peli oli tasaista taistelua lähinnä keskialueella. Mutta sitten FC Jazz sattui todella musta kolmeminuuttinen. 71. minuutilla EIF pääsi aivan liian helposti etenemään oikeaa laitaansa. Matalan syötön ohjasi maaliin FC Jazzin Ilkka Santahuhta. Kolme minuuttia Toni Junnila kaatoi Konaten rangaistusalueelle. Tuomiosta voidaan olla montaa mieltä, mutta Johan Estlander toimitti pallon maaliin ja näin peli oli hetkessä kääntynyt päälaelleen.

FC Jazz pystyi vielä lopussa luomaan muutaman puolikkaan maalintekopaikan, mutta todellisuudessa sen tasoitusmaali ei ollut lähellä.

FC Jazzista puhtaat paperit ottelusta saavat Teemu Penninkangas ja Rasmus Östlins, joka tuurasi oivallisesti eilen naimisiin mennyttä Lauri Pirhosta FC Jazzin maalilla. Muilta osin FC Jazzin pelaajat saavat kaivaa enemmän tai vähemmän peilin esiin, jotta jo seuraavassa pelissä Oulussa palataan voittokantaan. Liian moni pelaaja alisuoritti sunnuntaina Stadionilla.

Teemu Penninkangas pelasi vahvan 45 minuuttia ensi alakerrassa ja sen jälkeen vahvan 45 minuuttia yläkerrassa.

- Ajottain pelasimme ihan hyvää jalkapalloa. Mutta tänään hävisimme liian helposti kaksinkamppailuja ja tehtiin liikaa tyhmiä virheitä, joista vastustaja rokotti.

- Toiselle puoliajalle tulimme hyvin sisään ja loimme paljon paikkoja ja saimme käännettyä pelin johdoksi. Mutta sitten ehkä tuli taas pieni hyvän olon tunne tai jotain ja liike katosi ja EIF käänsi pelin voitoksi. Nyt pitää vain jatkaa työntekoa ja saada tämä laiva kääntymään
, päättää Penninkangas.

Päävalmentaja John Allen ei pitänyt näkemästään.

- Ensimmäinen puoliaika oli laiskaa pelaamista eikä lainkaan sellaista kuin halusimme. EIF loi paikkoja ja oli vaarallinen Kaufmannin ja Konaten avulla. Penni (Teemu Penninkangas) ja Rasse (Rasmus Östling) olivat meidän parhaat pelaajamme.

- Toiselle puoliajalle tekemät muutokset auttoivat ja siirryimme johtoon. Mutta puolustuspelimme oli heikkoa emmekä pystyneet eliminoimaan EIF –palaajia ja näin ollen heille voitto 90 minuutin jälkeen, analysoi Allen.

FC Jazzilla oli erinomaiset mahdollisuudet kolmeen pisteeseen, kun se kaivoi itsensä johtoon oltuaan maalin tappiolla. Mutta selkeät virheet ja liian monen pelaajan apaattinen esiintyminen vei tällä kertaa voiton. Yleisö Stadionille oli saapunut hienosti 1294 katsojaa.

FC Jazz matkaa seuraavaksi Ouluun ensi lauantaina. Jokaisen FC Jazzin pelaajan on kaivettava itsessään taisteluilme joka useassa pelissä on ollut. Muussa tapauksessa pitkältä reissulta on turha odottaa Poriin tuliaisina kolmea pistettä.