FC Jazz onnistui kahdesti

Nousujohteinen esitys toi voiton. Rasmus Östlingillä oli kotijoukkueen maalilla melko rauhallinen iltapäivä. FC Jazz otti 2-0 voiton Kraftista ottelun toisen jakson maaleilla ja kykeni parantamaan peliään läpi...

Nousujohteinen esitys toi voiton. Rasmus Östlingillä oli kotijoukkueen maalilla melko rauhallinen iltapäivä.

FC Jazz otti 2-0 voiton Kraftista ottelun toisen jakson maaleilla ja kykeni parantamaan peliään läpi ottelun. Ensimmäisellä jaksolla Kraft oli hivenen niskan päällä ja pystyi pelaamaan palloja nopeilla hyökkäyksillä läpi kotijoukkueen keskikentän. Lopullisiin maalipaikkoihin närpiöläiset eivät kuitenkaan päässeet murtautumaan hyvistä paikoista huolimatta. Jakson puolivälissä FC Jazz pääsi paremmin peliin mukaan ja sai otettua peliä haltuunsa.

Punaisten pelaaminen oli läpi ottelun tasaisen rauhallista ja joukkue pystyi muutamista helpoista oman pään virheistä huolimatta pitämään maalin puhtaana. Keskuspuolustuksen tukena tulee olemaan tulevana kautena hyväjalkaiset laitapuolustajat, kun sekä Samuli Virtanen ja Eetu Kanerva lähtevät varsin vilkkaasti liikkeelle tilaisuuden tullessa. FC Jazzin toinen maali syntyikin juuri tämänkaltaisen tilanteen jälkeen, kun Iyam Friday vapautti Kanervan kauniilla ristikkäis-syötöllä läpiajoon.

Maali oli Kanervan ensimmäinen edustusjoukkueessa ja ilman tekonurmen aitoja olisi vasenpakki karannut melko pitkälle pelikentältä maaliaan tuulettamaan,
- Edellinen maali FC Jazzin paidassa on varmaan parin vuoden takaa SM-karsintapeleistä, mutta täytyy luvata, että lisää tulee. Tänään pelattiin ehkä harjoituskauden tasaisin suoritus joukkueena. Tiedettiin edellisen kohtaamisen perusteella mitä vastustaja yrittää ja saatiin heidät pidettyä pois maalipaikoilta. Toisella jaksolla pidettiin edelleen sovituista asioista kiinni. Tilaa alkoi löytyä kentältä ja päästiin tehokkaammin maalipaikoille sekä lopulta ratkaistua peli meille.

Kotijoukkueen ensimmäisen maalin viimeisteli ottelun 67 minuutilla Juho Lehtonen, joka pamautti melkein heti vaihdosta kentälle tultuaan Tobias Laaksosen tarjoileman pallon maaliin. Lehtosen sekä Laaksosen vaihdot toiselle jaksolle piristivät FC Jazzin peliä ja hyökkäyksiin löytyi selvästi lisää mielikuvitusta.

Olli Orvasto oli tyytyväinen nollapeliin,
- Aina jää parannettavaa ja kehitettävää, mutta siihen että saatiin pidettyä maalipuhtaana olen tyytyväinen. Tänään puolustettiin pääsääntöisesti hyvin ja tiiviisti. Ilme oli täysin eri luokkaa kuin hankalassa SalPa-pelissä. Matka jatkuu kohti sarja-avausta ja muutamiin asioihin tullaan vielä kiinnittämään erityistä huomiota.

Seuraavaksi FC Jazz matkustaa Hämeenlinnaan ensi viikonloppuna kohtaamaan Kakkoseen nousseen HJS:n.

FC Jazzin kokoonpano: Rasmus Östling, Samuli Virtanen, Toni Kuusela (70 Jussi Lemio), Joonas Meura, Eetu Kanerva, Rasmus Laaksonen (45 Tobias Laaksonen), Benjamin Tuovinen, Juho Kemppinen, Joel Lehtonen, Iyam Friady (85 Joonatan Tuovinen), Eero Lehtinen (65 Juho Lehtonen)