FC Jazz jatkaa tappioitta Porissa

FC Jazz ja JJK kohtasivat Porissa Ykkösen ottelussa. Ottelu päättyi tasatulokseen 2-2 (2-2), kun kotijoukkue tasoitti kaksi kertaa jyväskyläläisten johdon ensimmäisellä puoliajalla. Ottelu alkoi FC Jazzin...

Ottelu alkoi FC Jazzin kannalta murheellisesti, sillä JJK siirtyi johtoon jo 4. peliminuutilla. FC Jazzin kaksi huonoa purkupalloa ajautuivat Jasin Abahassinelle, jolla oli melko helppo työ siirtää ”Kettulauma” 1-0 johtoon. Ensimmäinen vartti mentiin hienoisessa vierashallinnassa, sillä FC Jazzilla on vaikeuksia murtaa JJK:n kovaa keskikentän prässiä.

23. minuutilla FC Jazz iski kuitenkin Elias Ahteen toimesta. Ahde reagoi nopeasti irtopalloon ja nosti vaikeasta asennosta oikealla ulkosyrjällä pallon vastustamattomasti yli vastaan tulleen JJK-vahti Teppo Marttisen. Näin FC Jazz oli takaisin mukana pelissä. JJK kuitenkin siirtyi johtoon taas melko nopeasti. Huonon avauksen jälkeen JJK pystyi pelaamaan nopeasti linjan taakse ja vahvasti koko ottelun vasemmalla laidalla esiintynyt Iiro Järvinen laukoi pallon maaliin.

FC Jazz kuitenkin kuittasi seuraavasta hyökkäyksestä. Ylös noussut oikea puolustaja Ilkka Santahuhta pääsi laukomaan. Pallon meni Marttisen jalkojen välistä ja liukui niukasti mutta selvästi yli maaliviivan ja näin FC Jazz oli toistamiseen kuitannut JJK:n tekemän johtomaalin. Hetkeä myöhemmin Théo Raymond tykitti vaarallisesti, mutta pallo osui valitettavasti ylärimaan ja näin toiselle puoliajalla siirryttiin tasatuloksessa 2-2. JJK oli ensimmäisellä puoliajalla hieman aktiivisempi joukkue, mutta FC Jazz puolustuslinja kuitenkin pelasi tiiviisti.

Toiselle puoliajalle FC Jazz tuli selvästi paremmin ja ottikin peliä haltuunsa. Muutaman minuutin kuluttua Raymondilla olikin puolittainen paikka, mutta laukaus epäonnistui aavistuksen. Ottelua käytiin melko tasaisissa merkeissä ja molemmilla joukkueilla oli omat puolittaiset paikkansa. FC Jazzilla oli upea paikka ottelun 76. minuutilla, mutta Samu-Petteri Mäkelä laukaus läheltä osui JJK-puolustukseen. JJK sai vielä ottelun yliajalla erittäin vaarallisen tilanteen, mutta Lauri Pirhosen upea reaktiotorjunta piti ottelun ansaitustikin 2-2:ssa, joka jäi siis ottelun lopputulokseksi.

Ottelu ei varsinaisesti mitään hienouksia tarjonnut, mutta maaleja ja tilanteita tarjoiltiin kotiyleisölle mukavasti ja tästä on hyvä jatkaa viikon kuluttua Porista.

FC Jazzin toisena topparina pelasi ensimmäistä kertaa avauksessa edustusjoukkueessa Ronald Karlsson (18).

- Peli oli odotetusti kova ja vauhdikas. Tiesimme, että JJK on hyvä hyökkäävä joukkue, joka tulee vauhdilla eteenpäin. Koko ajan piti olla tarkkana, mistä he hyökkäävät.

- Muuten peli oli aika rikkonaista ja aika paljon piti käyttää pidempää palloa minimoidakseen turhat pallonmenetykset alhaalla. Hienosti nousimme kaksi kertaa tasoihin, joten pelin jälkeen fiilis on kyllä selkeästi hyvä kuin huono, analysoi Karlsson.

Päävalmentaja John Allen oli tyytyväinen toiseen jaksoon.

- Päästimme kaksi turhan helppoa maalia. Mutta nousimme sieltä kaksi kertaa, mitä on tietysti hyvä asia. Lisäksi Théo (Théo Raymond) laukoi heti ylärimaan toisen tasoituksemme jälkeen. Toki JJK:lla on myös omat paikkansa. Ensimmäisellä puoliajalla emme olleet riittävän aggressiivisia ja annoimme liikaa tilaa.

- Toiselle puoliajalle tulimme hyvin sisään. Olimme päättäväisempiä ja laadukkaampia. Meillä oli puolittaisia paikkoja ja SP:n hyvä tilanne, mutta se ei tällä kertaa uponnut maaliin. Ensi sunnuntaina Poriin saapuu MP ja tämän pelin voitamme, päättää päättäväinen Allen.

FC Jazz on pelannut kotonaan nyt kolme ottelua 2015 (AC Oulu, FC Haka ja JJK) ja jatkaa edelleen kotonaan tappioitta.

FC Jazzin seuraava kotiottelua ensi sunnuntaina, kun vastaan asettuu vuosien tauon jälkeen legendaarinen MP Mikkelistä klo 18.30 alkavassa ottelussa Stadionilla.