Ellu ja Ile maalasivat voiton Vaasasta

Elias Ahde sekä Ilkka Santahuhta maalasivat molemmat kertaalleen Vaasassa ja kun Lasse Linjala osui VIFK:n puolelta päällään vain kerran, niin porilaiset varmistivat paikkansa ensi kaudeksikin Ykkösessä....

Elias Ahde sekä Ilkka Santahuhta maalasivat molemmat kertaalleen Vaasassa ja kun Lasse Linjala osui VIFK:n puolelta päällään vain kerran, niin porilaiset varmistivat paikkansa ensi kaudeksikin Ykkösessä. Samalla varmistui vaasalaisten putoaminen vuoden visiitin jälkeen Kakkoseen. Saman kohtalon kokee myös Mikkelin Palloilijat, kun EIF kaatoi kotonaan sarjaykkösenä jatkavan PS Kemin.

Porilaisvalmentaja koki ottelussa valmentajan viimeisen 15 minuutin painajaisen, kun porilaiset eivät toisen jakson paikoistaan saaneet kolmatta maalia ja vaasalaiset rynnistivät kohti porilaismaalia kavennusmaalia yrittäen.

- Meillä oli hienoja paikkoja mm, Eliaksella siirtää joukkue kolmen maalin johtoon, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Molemmat joukkueet antoivat kentällä kaikkensa ja ottelun loppu oli puolustustaistelua sen jälkeen kun Jussi sai punaisen kortin. Onneksemme VIFK ei saanut vielä rankkarista maalia, mutta tekivät kyllä hienon maalin päällä hetkeä myöhemmin, mietiskeli helpottunut Allen.

FC Jazz oli ottelun ensimmäisellä jaksolla vastaanottavana osapuolena, kun VIFK otti korkealta kiinni, ottelun toisella jaksolla porilaiset pääsivät paremmin mukaan peliin ja kapteeni Santahuhta pamautti 0-2 maalin lähes 20 metristä tolpan juureen. Ensimmäisen jakson avausmaali oli Elias Ahteen taidonnäyte ja lähes identtinen viime viikon Haka maalin kanssa. Ahde rynnisti laidalta läpi ja laukoi pallon maalin takanurkkaan.

Porilaiset ovat nyt viimeisestä kuudesta pelistä keränneet yhteensä 11 pistettä ja ovat vahvassa syysvireessä. Seuraavaksi Poriin tulee JJK, joka koki karvaan tappion Oulussa ja on menettämässä mahdollisuuksia Veikkausliigan nousun osalta. Sarjan lopusta on tulossa mielenkiintoinen vaikka putoavat joukkueet ovatkin nyt jo selvillä, sillä nousijajoukkue ratkaistaan todennäköisesti vasta viimeisellä kierroksella.

- Tavoitteena on pelata hyvä loppukausi ja päättää kausi hyviin suorituksiin. Jokaisesta pisteestä joudumme kuitenkin taistelemaan, nyt kun Oulu voitti ja viides sija karkasi, niin tavoittelemme Hakan ohitusta sarjataulukossa, päätti John Allen.

Sunnuntai 4.10 kannattaa laittaa kalenteriin, sillä FC Jazz on suunnitellut klo 18.30 alkavaan otteluun JJK:n päänmenoksi yleisöystävällistä päivää. Tuosta päivästä lisää tulevalla viikolla, seuraa siis FC Jazzin uutispäivityksiä.