FC Jazzille uusi valmennuspäällikkö | FC JAZZ

FC Jazzille uusi valmennuspäällikkö

FC Jazzille uusi valmennuspäällikkö

Jani Uotinen, 35, on FC Jazzin uusi valmennuspäällikkö. Helmikuun alussa työnsä Porissa aloittava Uotinen siirtyy FC Jazziin Vaasan Palloseurasta, jossa hän on työskennellyt päätoimisena valmennuspäällikkönä syksystä 2009 alkaen.
 - FC Jazzissa on ja on ollut erittäin hyviä päätoimisia työntekijöitä, ja Jani Uotinen on luonnollista jatkumoa tälle. On ollut hienoa huomata, että FC Jazzilla on vetovoimaa ja saamme rekrytoitua hyviä työntekijöitä, kun paikkoja aukeaa, FC Jazzin puheenjohtaja Tommi Limnell hymyilee.

Uotinen tulee elokuussa Turun Palloseuraan siirtyneen Joonas Laurikaisen paikalle. Laurikaisen tehtäviä syksyn ajan hoitanut kehityspäällikkö, vt. valmennuspäällikkö Teemu Eskola puolestaan siirtyi vuodenvaihteessa Suomen Palloliiton aluemaajoukkuevalmentajaksi.

- Uotisella on vahva ammattitaito valmennuspäällikön työhön. Useita tunteja hänen kanssaan keskustelleena olen vakuuttunut, että Jani on täysin oikea valinta meille jatkamaan seurassa tehtyä hyvää työtä. Uotisen johdolla aiomme hakea yhä vahvempaa asemaa Suomen parhaiden kasvattajaseurojen joukosta, FC Jazzin juniorijaoksen puheenjohtaja Jarkko Westerlund toteaa.   Uotinen valmistuu helmikuussa UEFA Pro-valmentajaksi, joka on jalkapallovalmentajan korkein koulutusaste. Lisäksi hän jatkaa opintojaan Sami Hyypiä Akatemian valmennuspäällikkökoulutuksessa.

Valmennuspäällikön työtehtävien lisäksi Uotinen on toiminut VPS:n Veikkausliigajoukkueen apuvalmentajana kaudella 2011, seuran reservijoukkueen päävalmentajana 2008 ja Palloliiton Vaasan piirin piirijoukkueiden valmentajana kausina 2008-2011.

- Minulla oli aito tunne, että minut todella haluttiin Poriin aivan oikeasti. Seurassa on minulle paljon entisestään tuttuja tekijöitä. Olen viime vuosina nähnyt paljon FC Jazzin toimintaan, ja tiedän liittyväni hyvään seuraan, Uotinen kertoo.

Vaasan Palloseura on tehnyt viimeisten vuosien aikana erittäin suuren ryhtiliikkeen junioripuolella. Seura on nykyisin pelaajakehityksensä ja kilpailullisen tasonsa osalta aivan Suomen kärkiseurojen joukossa.

Yksi VPS:n nousua tukenut toimija on ollut Sami Hyypiä Akatemia, jonka toiminnassa VPS oli mukana jo pilottivaiheessa, kuten FC Jazzikin.

- Jani on ollut alusta asti mukana Sami Hyypiä Akatemiassa, ja kehittänyt SHA:n kriteereillä VPS:n toimintaa. Meille oli hyvin tärkeää, että uusi valmennuspäällikkömme tuntee SHA:n toimintatavat, koska myös FC Jazzin pelaajakehitystä linjataan SHA:n mukaan, Westerlund korostaa.

FC Jazzissa Uotinen vastaa ikäluokkien C14-F09 urheilullisesta toiminnasta. Hän toimii ikäluokkien valmennuksen johtajana, joka vastaa siitä, että kaikki joukkueet toimivat saman urheilullisen linjan mukaisesti. Lisäksi Uotinen toimii C14 joukkueen päävalmentajana. Seuran A- ja B-nuorten urheilullisesta toiminnasta vastaa Riku Paularinne.

Uotinen on työvuosiensa aikana rakentanut myös vahvan kansainvälisten kontaktien verkoston, jota myös FC Jazz pääsee hyötymään. Pelkästään viimeisen vuoden aikana Uotinen on vieraillut Belgiassa (KRC Genk), Englannissa (FC Reading ja Fulham) sekä Saksassa (Bayer Leverkusen) Sami Hyypiän vieraana.

- On erittäin tärkeää tietää, mikä kansainvälinen taso on lasten ja nuorten jalkapallon huipulla. Seuravierailuille pitää ottaa omia pelaajia mukaan, jotta voi nähdä konkreettisesti, missä omien huippupelaajien osalta mennään kansainvälisessä vertailussa, itsekin Skotlannissa ammatikseen pelannut Uotinen korostaa.

Uotinen on kotoisin Kuusankoskelta, ja pelaajana Kumun kasvatti. Veikkausliigassa hän debytoi Myllykosken Pallossa, jossa hän pelasi kaikkiaan viisi kautta ja voitti yhden SM-hopean sekä yhden SM-pronssin. Lisäksi hän edusti neljän kauden ajan (2005-08) Vaasan Palloseuraa ennen siirtymistä valmennustehtäviin. Skotlannissa Uotinen pelasi Greenock Mortonin riveissä kausina 2002-2004.

Toimisto

Toimisto avoinna:
Ma - Pe 09.00 - 14.00
La-Su SULJETTU

Antinkatu 6A, 28100 PORI
p. +358 2 6330622
f. +358 2 6330622
toimisto@fcjazz.com